Cornulete cu faina integrala de post

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri. Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca bors caldut, drojdie si zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu faina integrala de post

Ingrediente

  • 200ml ulei
  • 120ml bors
  • 7g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta naturala de vanilie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 200g faina integrala
  • 300g faina alba 000
  • 1 lingura coaja de portocala dezhidratata
  • magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Mod de preparare

Am preluat aceasta reteta de la site-ul Laurei Sava insa am folosit amestec de faina integrala si faina alba.

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri.

Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca 20ml de bors caldut, drojdia uscata si lingurita de zahar vanilat si se lasa la loc cald pana cand se umfla putin, apoi se amesteca impreuna cu cele 2 tipuri faina cernuta, praful de sare, borsul, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se framanta foarte bine pentru aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat omogen pe care il lasam la frigider 30min, eu l-am lasat mai mult pentru ca aveam si altceva de facut.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, se intinde o foaie subtire sub forma de disc, se imparte discul in sectiuni aproximativ egale, se pune umplutura dupa gust, eu am avut magiun, se ruleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Eu am facut si alte forme, in afara de clasicul cornulet *_*

Dupe ce se scot de la cuptor, se transfera usor pe o farfurie unde se pudreaza cu zahar pudra


Cornuletele cu faina integrala se servesc cand s-au racit complet, atentie ca magiunul, gemul sau alta umplutura asemanatoare este extrem de fierbinte, chiar daca tentatia este mare, lasati 15-20min la racit inainte sa le consumati. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare Bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa