Crema festiva de zahar ars

Crema de zahar ars poate fi o prajitura festiva potrivita pentru orice sarbatoare daca o "dichisesti" putin. Afla cum sa prepari o reteta de crema de zahar ars perfecta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Crema festiva de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar tos pentru caramelizat

Mod de preparare

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul tos, pana devine culoarea aramie. Nu lasati sa se inchida mult la culoare pentru ca zaharul va avea un gust amar !
Se iau mici forme termorezistente si i se tapeteza fundul fiecaruia, prin interior. Se lasa la racit 10 minute, pana se aude cum zaharul pocneste.

In acest timp se bat cu telul ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat, apoi laptele.
Cu ajutorul unui polonic, turnam din acesta compozitie in fiecare forma, aproape de margine.
Asezam toate formele (10-12 buc) intr-o tava, apoi umplem tava cu apa fierbinte pana la jumatatea formelor.
Tava se introduce cu atentie in cuptorul deja incalzit si se coace 45 de minute.

Dupa coacere (la suprafata crema este putin aramie si se vede cum s-a inchegat ), se lasa formele 15 minute sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se tin la rece o ora.
Cu un cutit se trece pe pe langa marginea formelor, apoi se rastoarna brusc fiecare crema pe farfuriuta ei.

La noul Philips Multicooker ma atrag cele 2 functii ,posibilitatea de a prepara iaurt si de a pastra mancarea calda pana in momentul servirii ei !


Crema de zahar ars se poate servi cu frisca, inghetata sau cu ornamente din zahar ars !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Bucataras.RO

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

  O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si...

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide