1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie. 2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un car
1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie.
2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un caramel brun deschis; se tapeaza cu el 6 forme mici termorezistente.
3. Se incinge cuptorul la 170 °C.
4. Se da in fiert laptele cu frisca si miez de vanilie.
5. Se amesteca separat ouale cu galbenusuri si 75 g zahar; se inglobeaza incet laptele fierbinte si apoi se trece totul printr-o sita.
6. Se indeparteaza spuma si se toarna in forme compozitia.
7. Formele se asaza intr-o forma de sufleu mare si se toarna apa astfel incat formele sa stea in apa 2/3.
8. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se coc la cuptor cca 30 min.
9. Crema de zahar ars se da la frigider peste noapte.
10. Se taie capsunile jumatati sau sferturi, in functie de marime.
11. Se paseaza 200 g capsuni cu zahar pudra.
12. Se asaza pe crema de zahar ars, cu restul de capsuni.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii