1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie. 2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un car
1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie.
2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un caramel brun deschis; se tapeaza cu el 6 forme mici termorezistente.
3. Se incinge cuptorul la 170 °C.
4. Se da in fiert laptele cu frisca si miez de vanilie.
5. Se amesteca separat ouale cu galbenusuri si 75 g zahar; se inglobeaza incet laptele fierbinte si apoi se trece totul printr-o sita.
6. Se indeparteaza spuma si se toarna in forme compozitia.
7. Formele se asaza intr-o forma de sufleu mare si se toarna apa astfel incat formele sa stea in apa 2/3.
8. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se coc la cuptor cca 30 min.
9. Crema de zahar ars se da la frigider peste noapte.
10. Se taie capsunile jumatati sau sferturi, in functie de marime.
11. Se paseaza 200 g capsuni cu zahar pudra.
12. Se asaza pe crema de zahar ars, cu restul de capsuni.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii