Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, s
Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa o jumatate de ora pentru infuzie. Se taie portocalele in jumatate si se storc bine de zeama. 6 coji de portocala se pastreaza cat mai intregi. Se stoarce si lamaia. Sucurile de fructe se amesteca in siropul din care a fost scoasa coaja de portocala. Gelatina se inmoaie cu 2 linguri de apa rece si se adauga la sirop. Se pune oala pe foc mic si se lasa la fiert pana se topeste gelatina. Siropul se strecoara printr-o sita fina si se toarna in cosuletele facute din jumatatile de coaja de portocala. Acestea se lasa la rece, in frigider, pana se intareste jeleul.
Se serveste in cojile de portocala.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura din foi cu miere
Tort cu visine
Fursecuri de caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii