Jeleu de portocale

Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portocale
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 6 foi de gelatina
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa o jumatate de ora pentru infuzie. Se taie portocalele in jumatate si se storc bine de zeama. 6 coji de portocala se pastreaza cat mai intregi. Se stoarce si lamaia. Sucurile de fructe se amesteca in siropul din care a fost scoasa coaja de portocala. Gelatina se inmoaie cu 2 linguri de apa rece si se adauga la sirop. Se pune oala pe foc mic si se lasa la fiert pana se topeste gelatina. Siropul se strecoara printr-o sita fina si se toarna in cosuletele facute din jumatatile de coaja de portocala. Acestea se lasa la rece, in frigider, pana se intareste jeleul.
Se serveste in cojile de portocala.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura din foi cu miere

Tort cu visine

Fursecuri de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci