UN desert satios si racoros pentru zilele de vara.
Se pune orezul la fiert în 600 ml apa.
Intre timp se spala merele si se pun intr-o tava la cuptor.
Dupa ce a fiert orezul se clateste cu apa rece pentru a se separa boabele.
Se coc cateva minute si alunele apoi le maruntim (nu foarte mult) la robot.
Dupa ce s-au racorit merele se curata coaja si se taie bucatele.
Se incalzeste orezul, se amesteca cu untul si cu zaharul pana se topeste acesta din urma.
Se amesteca cu grija sa nu se sfarme orezul.
Se pune intr-un pahar o lingura- doua de zmeura apoi se adauga orezul amestecat cu merele si cu semintele de rodie.
Se decoreaza cu feliute de mar crud si seminte de rodie si se serveste cu pofta!
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii