UN desert satios si racoros pentru zilele de vara.
Se pune orezul la fiert în 600 ml apa.
Intre timp se spala merele si se pun intr-o tava la cuptor.
Dupa ce a fiert orezul se clateste cu apa rece pentru a se separa boabele.
Se coc cateva minute si alunele apoi le maruntim (nu foarte mult) la robot.
Dupa ce s-au racorit merele se curata coaja si se taie bucatele.
Se incalzeste orezul, se amesteca cu untul si cu zaharul pana se topeste acesta din urma.
Se amesteca cu grija sa nu se sfarme orezul.
Se pune intr-un pahar o lingura- doua de zmeura apoi se adauga orezul amestecat cu merele si cu semintele de rodie.
Se decoreaza cu feliute de mar crud si seminte de rodie si se serveste cu pofta!
Pofta buna!
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloPlacinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist...
Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Comentarii