Bulgarasi de mere

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bulgarasi de mere

Ingrediente

  • 600 grame mere
  • 200 grame biscuiti simpli
  • 3 oua
  • 100 grame unt (pentru prajit)
  • arome (coaja de lamiie sau ce mai vreti voi: un praf de scortisoara
  • rom)
  • 50 de grame zahar pudra plus zahar pentru pudrat (amestecat cu vanilat)

Mod de preparare

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromele. Iese o compozitie ca de chiftelute, care se poate modela, data prin faina (daca va iese prea moale, mai puneti biscuiti maruntiti iar daca va iese prea tare, mai radeti un mar si adaugati).

Se prajesc in unt (eu insa le-am prajit in ulei, ca pe gogosi, ca in unt mi se parea ca se lipesc), se pudreaza cu zahar si se servesc calzi
Pofta buna!

Reteta Bulgarasi de mere a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori