100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce ameste
100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce amestecul devine omogen. Se lasa la racit si se pincorporeaza pe rand 3 oua. Din compozitie, se iau gramajoare cu lingurita si se pun pe tava unsa, la distanta una de alta. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara crema de vanilie. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si laptele putin cate putin. Se lasa crema sa se ingroase, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Gogoselelor li se taie un capcacel, dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie. Se acopera cu capacelul si se aranjeaza pe un platou.
Se servesc dupa ce au stat cateva ora la rece.
Alte retete:
Cornulete cu rahat
Prajitura televizor
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii