Churros

Churros nu sunt altceva decat versiunea spaniola a gogosilor, dar care nu seamana la forma cu traditionalele gogosi pe care le cunoastem. Sunt lungi, se consuma mai ales la festivaluri, pudrate cu zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Churros

Ingrediente

  • 240g apa (o cana)
  • 140g faina (tot o cana)
  • un varf de sare
  • 1/2lingurita praf de copt
  • 1lg zahar
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ingredientele pentru aceasta reteta de churros sunt pentru 3 persoane, fiecareia revenindu-i 3-4 bucati din delicioasele gogosi spaniole. Daca doriti sa faceti mai multe, va sugerez sa respectati aceleasi cantitati din aceasta reteta, dar facute pe rand, ca sa fie mereu calde atunci cand sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.

Intr-o craticioara pune cana de apa impreuna cu o lingura de ulei, sare si lingura de zahar si amesteca bine. Adu pana la punctul de fierbere. In timp ce apa fierbe, cu aceeasi masura folosita pentru apa, masoara cantitatea de faina - cantitatile de apa si faina sunt 1:1. Adauga praful de copt in faina, si amesteca-le impreuna intr-un bol.

Odata ce apa fierbe, ia craticioara de pe foc, iar intr-o tigaie pune ulei cat sa-i acopere fundul iar churros sa pluteasca atunci cand ii prajesti (ca pt gogosi).

Incet, toarna apa fierbinte tot cate putin in amestecul de faina, amestecand incontinuu cu o furculita, pana cand aluatul este fin, fara cocoloase. Ca si consistenta aluatul nu trebuie sa fie tare, ci mai degraba ca o pasta fina, lipicioasa.

Baga aluatul astfel obtinut in masina pt biscuiti spritati sau intr-un posh, si formeaza baghete lungi direct in tigaia cu ulei incins. Prajeste-i pana cand devin aurii, dupa care lasa-i sa se scurga de ulei.

 

 

 


 


Churros se servesc calzi si pudrati cu zahar, dupa ce au fost prajiti poti sa ii tai in diferite lungimi, sau sa ii lasi cat mai lungi, copiii se vor distra mancandu-i.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise