Churros nu sunt altceva decat versiunea spaniola a gogosilor, dar care nu seamana la forma cu traditionalele gogosi pe care le cunoastem. Sunt lungi, se consuma mai ales la festivaluri, pudrate cu zahar.
Ingredientele pentru aceasta reteta de churros sunt pentru 3 persoane, fiecareia revenindu-i 3-4 bucati din delicioasele gogosi spaniole. Daca doriti sa faceti mai multe, va sugerez sa respectati aceleasi cantitati din aceasta reteta, dar facute pe rand, ca sa fie mereu calde atunci cand sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.
Intr-o craticioara pune cana de apa impreuna cu o lingura de ulei, sare si lingura de zahar si amesteca bine. Adu pana la punctul de fierbere. In timp ce apa fierbe, cu aceeasi masura folosita pentru apa, masoara cantitatea de faina - cantitatile de apa si faina sunt 1:1. Adauga praful de copt in faina, si amesteca-le impreuna intr-un bol.
Odata ce apa fierbe, ia craticioara de pe foc, iar intr-o tigaie pune ulei cat sa-i acopere fundul iar churros sa pluteasca atunci cand ii prajesti (ca pt gogosi).
Incet, toarna apa fierbinte tot cate putin in amestecul de faina, amestecand incontinuu cu o furculita, pana cand aluatul este fin, fara cocoloase. Ca si consistenta aluatul nu trebuie sa fie tare, ci mai degraba ca o pasta fina, lipicioasa.
Baga aluatul astfel obtinut in masina pt biscuiti spritati sau intr-un posh, si formeaza baghete lungi direct in tigaia cu ulei incins. Prajeste-i pana cand devin aurii, dupa care lasa-i sa se scurga de ulei.
Churros se servesc calzi si pudrati cu zahar, dupa ce au fost prajiti poti sa ii tai in diferite lungimi, sau sa ii lasi cat mai lungi, copiii se vor distra mancandu-i.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii