Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visin
Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visine in fiecare patrat. Se ung marginile patratelor cu apa si se lipesc, peste visine, in forma de triunghi. Se pun la fiert in apa care clocoteste si in care s-a adaugat un praf de sare. Sunt gata cand se lasa la fund. Se scot cu spumiera, se pun intr-un castron si se toarna peste ei untul topit. Din sucul de visine se face un sirop gros, fierbandu-l cu 3 linguri de zahar.
Se servesc coltunasii cu sosul de visine si cu smantana.
Alte retete de dulciuri:
Aluat frantuzesc
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii