Galuste din branza de vaci

Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se amesteca usor ingredin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 gr branza de vaci
  • 3-4 oua
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 50 gr gris
  • sare

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se amesteca usor ingredinetele si se pun apoi la fiert in apa clocotita cu sare. Galustele se formeaza cu o lingurita inmuiata de fiecare data in apa fierbinte. Se micsoreaza apoi focul, ca sa fiarba galustele aproximativ 10 minute. Se scot galustele cu lingura cu gauri si se pun intr-un alt vas cu unt incalzit, dupa care se mai tin 5-10 minute in cuptor la foc mic.


Se servesc cu zahar pudra.

Alte retete:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc