Gogosi

Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 12 gogosi:
  • 100 ml apa
  • 80 g unt
  • 110 g faina
  • 5 oua
  • zahar pudra. Pentru crema: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 100 g amidon

Mod de preparare

Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasul de pe foc, adauga 1 ou si las-o sa se raceasca. Adauga si cele patru oua ramase. Amesteca bine. Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Pune pasta intr-un sprit stelat. Formeaza 12 bile de crema, departe una de celalta, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza in cuptor un vas plin cu apa si coace gogosii aproximativ 25-30 de minute. (Nu deschide usa cuptorului, deoarece se dezumfla gogosii.) Scoate gogosii, taie-i varful, astfel vor evapora aburii in exces. Lasa-i sa se raceasca. Prepara crema: Desparte galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare cu jumatatea cantitatii de zahar. Fierbe jumatatea laptelui si frisca, freaca galbenusurile cu zaharul ramas, zahar vanilat si amidon. Adauga laptele rece ramas si adauga, amestecand continuu, la laptele fierbinte. Fierbe-l pana devine dens. Ia-l de pe foc, adauga spuma de albusuri si las-o la racit. Pune crema intr-un sprit stelat, umple gogosii cu crema, pune-i inapoi capacul si serveste-i presarati cu zahar pudra. Poti pune frisca peste crema.
Alte retete dulciuri

Prajitura cu visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Piersicute
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
5
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Parteneri
Desert cornulete cu nuca si scortisoara
Bucataras.RO

Desert cornulete cu nuca si scortisoara

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

Desert cornulete cu nuca si scortisoara
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola