Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasu
Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasul de pe foc, adauga 1 ou si las-o sa se raceasca. Adauga si cele patru oua ramase. Amesteca bine. Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Pune pasta intr-un sprit stelat. Formeaza 12 bile de crema, departe una de celalta, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza in cuptor un vas plin cu apa si coace gogosii aproximativ 25-30 de minute. (Nu deschide usa cuptorului, deoarece se dezumfla gogosii.) Scoate gogosii, taie-i varful, astfel vor evapora aburii in exces. Lasa-i sa se raceasca. Prepara crema: Desparte galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare cu jumatatea cantitatii de zahar. Fierbe jumatatea laptelui si frisca, freaca galbenusurile cu zaharul ramas, zahar vanilat si amidon. Adauga laptele rece ramas si adauga, amestecand continuu, la laptele fierbinte. Fierbe-l pana devine dens. Ia-l de pe foc, adauga spuma de albusuri si las-o la racit. Pune crema intr-un sprit stelat, umple gogosii cu crema, pune-i inapoi capacul si serveste-i presarati cu zahar pudra. Poti pune frisca peste crema.
Alte retete dulciuri
Prajitura cu visine
Dulceata de capsuni
Tarta cu visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaNu aveam de gand sa scriu aceasta reteta, deoarece cred ca toata lumea stie sa faca paste (toata lumea care vrea sa faca, in...
Paste de casaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii