Gogosi

Din faina, zahar, praf de copt, oua si smantana se plamadeste un aluat din care se intinde o foaie subtire. Cu un pahar se formeaza cercuri si se as

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • Gem de caise sau de zmeura
  • Zahar pudra
  • Ulei

Mod de preparare

Din faina, zahar, praf de copt, oua si smantana se plamadeste un aluat din care se intinde o foaie subtire. Cu un pahar se formeaza cercuri si se asaza 3-4 pogacele una peste cealalta. Se danteleaza pe margini (in 3-4 locuri). Se prajesc in ulei incins. In timpul coacerii, gogosile se deschid si capata forma unui trandafir. Dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc