Gogosi carnaval

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 30 g zahar pudra
  • 1 lingurita rom (de 54%)
  • 1 l ulei
  • coaja de lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 150 g gem de caise
  • putin sare

Mod de preparare

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si coaja rasa de lamaie. Prepara aluatul din faina si restul de lapte caldut. Adauga galbenusurile, sare si maiaua calda. Framanta bine. Toarna treptat untul topit, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. Este gata cand incepe sa se desprinda de lingura de lemn. Aseaza aluatul pe o plansa tapetata cu faina, acopera cu o haina si lasa-l la dospit intr-un loc racoros. Intinde-l pe o plansa tapetata cu faina de grosimea unui deget si taie-l cu o forma pentru gogosi. Lasa-l din nou la dospit, dupa care fa adancituri cu degetul in mijlocul aluatului si aseaza-i cu aceasta parte in jos in uleiul nu prea fierbinte. Prajeste-i prima data sub capac si dupa ce ii intorci, fara capac. Scoate-i pe gratar si lasa-i sa se scurga.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori