Gogosi carnaval

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 30 g zahar pudra
  • 1 lingurita rom (de 54%)
  • 1 l ulei
  • coaja de lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 150 g gem de caise
  • putin sare

Mod de preparare

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si coaja rasa de lamaie. Prepara aluatul din faina si restul de lapte caldut. Adauga galbenusurile, sare si maiaua calda. Framanta bine. Toarna treptat untul topit, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. Este gata cand incepe sa se desprinda de lingura de lemn. Aseaza aluatul pe o plansa tapetata cu faina, acopera cu o haina si lasa-l la dospit intr-un loc racoros. Intinde-l pe o plansa tapetata cu faina de grosimea unui deget si taie-l cu o forma pentru gogosi. Lasa-l din nou la dospit, dupa care fa adancituri cu degetul in mijlocul aluatului si aseaza-i cu aceasta parte in jos in uleiul nu prea fierbinte. Prajeste-i prima data sub capac si dupa ce ii intorci, fara capac. Scoate-i pe gratar si lasa-i sa se scurga.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide