Gogosi cu cartofi

Cartofii fierti se zdrobesc, adaugam faina, galbenusurile, sarea, drojdia dospita in lapte si untul. Toata compozitia se framanta si se pune sa creas

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame cartofi fierti
  • 250 grame faina
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 100 ml lapte caldut
  • 20 grame drojdie
  • 50 grame unt
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii fierti se zdrobesc, adaugam faina, galbenusurile, sarea, drojdia dospita in lapte si untul.

Toata compozitia se framanta si se pune sa creasca timp de o ora.

Se intinde o foaie groasa de un deget si se taie cu un pahar forme rotunde de 5-6 cm diametru.

Se prajesc si pe o parte si pe cealalta in ulei firbinte.

Se scot pe un servet de hartie, pentru a se absoarbe surplusul de ulei.

Se pot servi ca fel principal cu magiun de prune si presarate cu zahar pudra.
Se mai pot servi si ca garnitura pentru mancarurile cu carne de vanat.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori