Gogosi cu cartofi

Cartofii fierti se zdrobesc, adaugam faina, galbenusurile, sarea, drojdia dospita in lapte si untul. Toata compozitia se framanta si se pune sa creas

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame cartofi fierti
  • 250 grame faina
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 100 ml lapte caldut
  • 20 grame drojdie
  • 50 grame unt
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii fierti se zdrobesc, adaugam faina, galbenusurile, sarea, drojdia dospita in lapte si untul.

Toata compozitia se framanta si se pune sa creasca timp de o ora.

Se intinde o foaie groasa de un deget si se taie cu un pahar forme rotunde de 5-6 cm diametru.

Se prajesc si pe o parte si pe cealalta in ulei firbinte.

Se scot pe un servet de hartie, pentru a se absoarbe surplusul de ulei.

Se pot servi ca fel principal cu magiun de prune si presarate cu zahar pudra.
Se mai pot servi si ca garnitura pentru mancarurile cu carne de vanat.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci