Gogosi cu unt

Intr-un vas se pun untul, apa, zaharul si sarea la fiert. Dupa ce au dat in clocot, se toarna in ploaie faina si se amesteca bine ca sa nu se formeze

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 pahar apa
  • 200 gr faina
  • sare
  • 20 gr zahar
  • 3-4 oua
  • 250 ml ulei

Mod de preparare

Intr-un vas se pun untul, apa, zaharul si sarea la fiert. Dupa ce au dat in clocot, se toarna in ploaie faina si se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Se incorporeaza ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, dupa care se ia cate o lingurita din coca si se pune in ulei fierbinte, la prajit. Se lasa la rumenit, dupa care se scot gogoselele pe un platou si se pudreaza cu zahar.


Se servesc atat calde cat si reci.

Alte retete culinare:

Gogosi pufoase

Chec pufos

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc