Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita. Se pune drojdia in putin
Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita.
Se pune drojdia in putin apa, zahar si 2 linguri de faina la dospit.
Se amesteca faina cu cartofii, se adauga sarea, drojdia dospita, coaja de portocale si restul de apa calda. Se framanta pana cand se obtine un aluat mai tare. Se acopera cu un servetel si de lasa la crescut, la loccald, 30 de minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie mai groasa si se tau forme rotunde. Se mai lasa la crescut inca putin, dupa care se prajesc gogosile in uleiul incins.
Pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii