Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita. Se pune drojdia in putin
Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita.
Se pune drojdia in putin apa, zahar si 2 linguri de faina la dospit.
Se amesteca faina cu cartofii, se adauga sarea, drojdia dospita, coaja de portocale si restul de apa calda. Se framanta pana cand se obtine un aluat mai tare. Se acopera cu un servetel si de lasa la crescut, la loccald, 30 de minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie mai groasa si se tau forme rotunde. Se mai lasa la crescut inca putin, dupa care se prajesc gogosile in uleiul incins.
Pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii