Gogosi de post

Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana). Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina. Se adauga faina si se amesteca pana aluat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie (25 g)
  • 5-6 linguri zahar
  • 5-6 linguri ulei
  • vanilie
  • sare
  • coaja rasa de lamaie / portocala
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana).

Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina.

Se adauga faina si se amesteca pana aluatul este gata (nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait).

Se formeaza o bila din aluat si se pune in mijlocul vasului.

Cand aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos.

Se intinde foaie si se taie gogosile.

Se prajesc in tuci in putin ulei (1 pahar).
Pofta buna!

Reteta Gogosi de post a fost propusa de mika1802 pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi cu nectarine

Gogosi din aluat pripit ,

Gogosi traista la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori