Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana). Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina. Se adauga faina si se amesteca pana aluat
Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana).
Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina.
Se adauga faina si se amesteca pana aluatul este gata (nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait).
Se formeaza o bila din aluat si se pune in mijlocul vasului.
Cand aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos.
Se intinde foaie si se taie gogosile.
Se prajesc in tuci in putin ulei (1 pahar).
Pofta buna!
Reteta Gogosi de post a fost propusa de mika1802 pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii