Se pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu 100 gr. unt, o lingura rasa de zahar si un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, s
Se pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu 100 gr. unt, o lingura rasa de zahar si un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea aragazului si se da drumul odata la 200 gr. de faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se pune cu o lingurita din compozitie in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe o parte si pe alta. Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat si se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii