Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special. Am pentru voi si cateva variante pentru decorare... cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos sau bezele, dar adevarul e ca puteti sa va jucati cat de mult vreti.
PASUL 1: dizolvarea drojdiei
Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle.
PASUL 2: amesteca ingredientele uscate
Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.
PASUL 3: amesteca ingredientele uscate cu cele umede
Pune drojdia dizolvata in lapte deasupra si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.
PASUL 4: framantarea
Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cca 10-15 minute.
Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/h0r5_wf39l0
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii