Gogosi pudrate

Reteta de gogosi pufoase si aromate

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pudrate

Ingrediente

  • 200 g smantana cu 12% grasime
  • 2 oua mari de casa
  • 1/2 cub drojdie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • 350-400 gr. faina alba proaspat cernuta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
  • 50 g zahar tos
  • 100 ml lapte caldut

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina. Lasam la dospit 15-20minute. Cernem restul fainii intr-un castron incapator. Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.

Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta, ouale. Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul. Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime. Decupam gogosile dupa forma dorita, apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.

Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsug. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci