Gogosi spiralate

Puneti laptele, apa, untul, sarea si zaharul intr-o oala la fiert. Cand untul e topit si laptele fierbe aruncati faina dintr-o data si amestecati rapi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 125 gr unt
  • un varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 gr faina
  • 4 oua mici
  • zahar pudra si scortisoara

Mod de preparare

Puneti laptele, apa, untul, sarea si zaharul intr-o oala la fiert. Cand untul e topit si laptele fierbe aruncati faina dintr-o data si amestecati rapid pana aluatul se desprinde de pe vas si se formeaza bila.

Lasati la racit aluatul 5 minute apoi incorporati ouale unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare.

Puneti aluatul intr-un sprit pentru ornat(daca nu aveti folositi o punga la care-i taiati un colt).

Puneti ulei la incins si cand e foarte fierbinte incepeti sa faceti spirale cu spritul direct in ulei, incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtineti diametrul dorit la gogoasa.

Cand sunt rumene le scoateti pe un servetel de hartie ca sa se scurga grasimea.
Cald sau rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori