Gogosi traista la cuptor

Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi traista la cuptor

Ingrediente

  • Aluat:50g brinza dulce
  • 6 linguri cu lapte
  • 6 linguri cu ulei
  • 75g zahar
  • 1 pachet zahar vanilar
  • sare
  • 300 grame faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Umplutura:500-700 g mere
  • 50 gr stafide
  • 50-75 gr zahar
  • citeva picaturi aroma lamaie

Mod de preparare

Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se framinta cu cealalta jumatate din cantitate de faina.

Merele se curata de coaja, se taie in cubulete si se calesc putin cu celelalte ingrediente si se lasa la racit

Se intande o foaie subtire, si se taie forme rotunde cu diametrul de cca.10 cm. Se umple fiecare forma cu merele calite

Marginea se unge cu putin lapte si se formeaza "traistele"

Se poate face o margine frumoasa apasand cu o sticluta pentru arome.

Se dau la cuptorla 175-200 grade.pentru cca 20 minute, depinde cit de rumenite se doresc.

Din 100 gr zahar pudra se face o glazura cu atata apa fierbinte pana devine o compozitie lichida dar groasa si se glazeaza cand sunt fierbinti.

Din toata compozitia ies cam 16 bucati.
Reteta propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci