Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi s
Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se framinta cu cealalta jumatate din cantitate de faina.
Merele se curata de coaja, se taie in cubulete si se calesc putin cu celelalte ingrediente si se lasa la racit
Se intande o foaie subtire, si se taie forme rotunde cu diametrul de cca.10 cm. Se umple fiecare forma cu merele calite
Marginea se unge cu putin lapte si se formeaza "traistele"
Se poate face o margine frumoasa apasand cu o sticluta pentru arome.
Se dau la cuptorla 175-200 grade.pentru cca 20 minute, depinde cit de rumenite se doresc.
Din 100 gr zahar pudra se face o glazura cu atata apa fierbinte pana devine o compozitie lichida dar groasa si se glazeaza cand sunt fierbinti.
Din toata compozitia ies cam 16 bucati.
Reteta propusa de Camila
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii