Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa obtinem u
Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa obtinem un aluat mai tare. Apoi se incorporeaza untul topit si sarea. Se framanta si se formeaza din el o chifla, care se mai lasa sa dospeasca la loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie, cam 1 ora.
O tava se unge cu unt si se intinde in ea aluatul, se pun prunele (din care s-au scos samburii), se presara macul amestecat cu mierea si se stropeste cu 1 lingura unt topit.
Se coace in cuptor preincalzit pana cand se face proba cu o scobitoare, apoi se stropeste cu late zaharisit si se mai lasa 5 minute in cuptor.
Alte retete dulciuri recomandate
Placinta cu mere
Tarta cu visine
Ciocolata de casa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii