Casata

Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in c

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata de cacao: 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 cani de lapte
  • 100 g frisca
  • o lingurita de rom
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • Pentru inghetata de capsuni: 200 g capsuni
  • 3 galbenusuri
  • o cana si jumatate de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa apoi la racit si se adauga vanilia. Se incorporeaza amestecul de oua in lapte, amestecand foarte bine. Se pune intr-un vas la congelator. Se prepara apoi inghetata de capsuni. Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se paseaza, obtinandu-se un piure. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si se pun la bain-marie. Se adauga laptele si se amesteca bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu piureul de fructe. Inghetata de capsuni se pune intr-un vas la congelaton

Cand sunt aproape congelate, se scot ambele feluri de inghetata si se amesteca fiecare cu cate 100 g de frisca.

Se pun apoi intr-un singur vas mai mare in straturi suprapuse. Se lasa vasul la congelatori pana in momentul servirii.
Casata se serveste cu frisca si capsuni.

Alte dulciuri retete recomandate

Inghetata de zmeura

Tarta cu fructe

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Supa crema de mazare
4
Supe de legume

Supa crema de mazare

• puneti la fiert 1,5 l apa cu putina sare• adaugati mazarea congelata si prazul taiat rondele si lasati

Supa crema de mazare
Placintele cu pui
5
Aperitive cu carne

Placintele cu pui

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un...

Placintele cu pui
Parteneri
Tort cu frisca
Bucataras.RO

Tort cu frisca

Tort cu frisca
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia