Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.
Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.
Granita este de fapt un desert obtinut din zahar, apa si diverse arome. Originr din Sicilia, a capatat o foarte larga popularitate. Granita se mai numeste si sorbet in anumite zone ale Italiei. Cheia acestui desert este modul in care se obtine gheata macinata. Aceasta trebuie sa fie fina si sa nu aiba bucati mari.
Pentru a obtine granita de lamaie trebuie doar sa macinati gheata si apoi sa o amestecati cu siropul obtinut din amestecul sucului de lamaie cu putin zahar brun. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.
Dupa aceeasi reteta puteti face granita sau sorbet cu orice fel de arome. Pe timp de vara merge foarte bine si cu cafea.
Granita de lamaie se serveste in cupe, cu lingurita si ornata cu frunze de menta sau felii de fructe.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii