Inghetata de afine este o reteta simpla de inghetata cu fructe, cu culoarea movulie intensa a afinelor.
Intr-o cratita sa aiba fundul gros vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul vom aseza craticioara pe aragaz la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema spre final adaugam si zaharul vanilat.
Cand crema e gata o lasam deoparte sa se raceasca. Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar dupa care le adaugam in compozitia de inghetata amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.
Pofta buna!
Servim inghetata de afine in portii individuale.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzretete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Comentarii