Inghetata de afine este o reteta simpla de inghetata cu fructe, cu culoarea movulie intensa a afinelor.
Intr-o cratita sa aiba fundul gros vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul vom aseza craticioara pe aragaz la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema spre final adaugam si zaharul vanilat.
Cand crema e gata o lasam deoparte sa se raceasca. Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar dupa care le adaugam in compozitia de inghetata amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.
Pofta buna!
Servim inghetata de afine in portii individuale.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii