Inghetata de caise

Inghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti recomand sa o incerci cat timp se gasesc caise proaspete, bine coapte.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de caise

Ingrediente

  • 500 gr de caise
  • 500 gr zahar
  • 1 l apa
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Pentru a pregati inghetata de caise se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn si se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune zaharul intr-un vas emailat impreuna cu un litru de apa si se amesteca pana la completa dizolvare. Se trage vasul de pe foc, se adauga sucul de fructe, lamaia stoarsa se omogenizeaza si se pune amestecul in forme speciale de inghetata. Formele se introduc in congelator si se lasa pana cand ingheata continutul.


Inghetata de caise poate fi servita cu bucati de fructe sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci