Inghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti recomand sa o incerci cat timp se gasesc caise proaspete, bine coapte.
Pentru a pregati inghetata de caise se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn si se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune zaharul intr-un vas emailat impreuna cu un litru de apa si se amesteca pana la completa dizolvare. Se trage vasul de pe foc, se adauga sucul de fructe, lamaia stoarsa se omogenizeaza si se pune amestecul in forme speciale de inghetata. Formele se introduc in congelator si se lasa pana cand ingheata continutul.
Inghetata de caise poate fi servita cu bucati de fructe sau frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii