Inghetata de caramel este o reteta de inghetata de casa absolut delicioasa. Nu este deloc greu de preparat si are aroma intensa de caramel.
Se pune zaharul la caramelizat.
Cînd este topit si are o culoare bruna aurie...se ia vasul de pe foc, si se stinge caramelul cu lapte (folositi o oala încapatoare..la stins se umfla toata afacerea-oala mea daca era 1 cm mai scunda, aveam caramelul în poale).
Se pune vasul 'napoi pe foc slab de tot, si se amesteca pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.
Se lasa la racit complet.
Intre timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele.
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu caramelul.
Adaugam bucatelele de ciocolata, amestecam si dam la congelator.
Reteta de inghetata de caramel a fost propusa de Maya pe forum culinar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii