Inghetata de caramel este o reteta de inghetata de casa absolut delicioasa. Nu este deloc greu de preparat si are aroma intensa de caramel.
Se pune zaharul la caramelizat.
Cînd este topit si are o culoare bruna aurie...se ia vasul de pe foc, si se stinge caramelul cu lapte (folositi o oala încapatoare..la stins se umfla toata afacerea-oala mea daca era 1 cm mai scunda, aveam caramelul în poale).
Se pune vasul 'napoi pe foc slab de tot, si se amesteca pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.
Se lasa la racit complet.
Intre timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele.
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu caramelul.
Adaugam bucatelele de ciocolata, amestecam si dam la congelator.
Reteta de inghetata de caramel a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii