Inghetata de pepene galben

Inghetata de pepene galben este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie cel putin un pepene galben.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Inghetata de pepene galben

Ingrediente

  • 1 pepene galben parfumat
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita gelatina
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zeama de portocala.

Mod de preparare

Inghetata de pepene galben este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie cel putin un pepene galben. Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca.
Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.


Inghetata de pepene galben se serveste direct din congelator. Ornati cu fructe, frunze de menta sau frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru inghetata de pepene galben ar fi util un set de servire inghetate Vitesse de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc