Inghetata de trandafiri

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata de trandafiri

Ingrediente

  • 30 flori trandafiri de dulceata
  • 1/2 pliculet sare de lamaie
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte dulce fiert
  • 300 gr smantana vrac, naturala

Mod de preparare

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie, pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.

Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator. Din cand in cand, se mai scoate si, cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Trebuie amestecat cel putin de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara. Oricum, inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori