Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se pune vanilia. Se bat ouale
Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se pune vanilia. Se bat ouale si se adauga treptat peste lapte, amestecand cu o lingura de lemn in compozitie, ca sa nu se coaguleze. Vasul se pune pe o tabla groasa asezata peste flacara aragazului, se tine la temperatura de 70°C pana se ingroasa, apoi se strecoara prin tifon. Peste amestec se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, se omogenizeaza si se toarna in forme speciale de inghetata. Se introduc formele in congelator si se tin doua ore.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Prajitura Negresa
Prajitura cu bezea
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii