Inghetata de vin rosu este un desert delicios.Pentru aceasta reteta de inghetata aveti nevoie de vin rosu dulce,zahar brun,oua,lapte, mascarpone si unt
Aceasta reteta de inghetata este un experiment de-al mei, pornita de la ideea de pregati un insotitor de nadeje prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai poate imbunatati, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai iesit din comun.
Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.
Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.
In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.
Se serveste ca atare sau la o prajitura.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii