Inghetata de vin rosu este un desert delicios.Pentru aceasta reteta de inghetata aveti nevoie de vin rosu dulce,zahar brun,oua,lapte, mascarpone si unt
Aceasta reteta de inghetata este un experiment de-al mei, pornita de la ideea de pregati un insotitor de nadeje prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai poate imbunatati, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai iesit din comun.
Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.
Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.
In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.
Se serveste ca atare sau la o prajitura.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii