Se pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, jum
Se pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt.
Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, jumatate din cantitatea de zahar ( eu le-am trecut prin sita) lasati bolul deoparte.
In alt bol batem albusele cu restu de zahar pina albusul sta teapan.
In bolul unde avem faina punem cele doua galbenuse, uleiul, laptele, esenta de vanilie si incepem sa amestecam.
Apoi amestecam usor cu albusele batute.
Umplem cornetele de inghetata pina sus la buza ( eu nu am pus pina sus nu am vrut si asa sau umflat bine)
Se pun pe tava si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp faceti crema , intr-un bol bateti untul, zaharul, laptele si esenta de vanilie pina devine onctuasa crema, impartiti crema in trei parti.
O parte o lasam asa, in a doua punem cacao, iar in a treia punem colorant rosu.
Dupa ce sa copt blatul in cornete scoateti tava lasati un pic sa se raceasca si incepeti sa puneti crema deasupra.
Eu, in loc de crema de mai sus, am facut ganache si am pus un mot de frisca iar peste bonbonele.
Pofta buna!
Reteta Inghetata Surpriza a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro
Alte retete de inghetata gasiti aici:
Înghetata de ananas & cocos,
Inghetata de capsune /vanilie/cafea/ciocolata
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii