Inghetata-Tort de zmeura

Inghetata-tort de zmeura este o reteta de prajitura rapida, foarte aromata si usoara din cauza branzei. Este racoritoare, poate fi preparata intr-o singura forma sau cupe individuale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Inghetata-Tort de zmeura

Ingrediente

  • Blatul:
  • 100 g unt si
  • 150 g piscoturi.
  • Crema:
  • 300 g zmeura
  • o lamaie
  • 750 g branza de vaci dulce
  • 100 g zahar si
  • 200 g frisca.
  • Pentru ornat:
  • 100 g zmeura si
  • cateva frunze de menta.

Mod de preparare

Pentru inghetata-tort de zmeura se topeste untul la foc moale, se zdrobesc piscoturile, se pun intr-un castron si se toarna peste ele untul topit, apoi se amesteca; se asterne o folie de plastic intr-o tava de chec, se pune compozitia de piscoturi si se niveleaza. Se da la frigider timp de o ora, sa se intareasca; intre timp, se curata zmeura, se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge.

Se rade coaja si se stoarce sucul, se freaca branza de vaci cu zahar, suc si coaja de lamaie, se bate frisca si se adauga in branza, iar la urma, punem zmeura. Crema se aseaza in forma peste blatul de piscoturi, se niveleaza si se da la congelator timp de sase ore.

Tortul astfel preparat se taie cu un cutit inmuiat in apa calduta, sau se poate pregati in forme individuale, ca un trifle.


Inainte de servire, inghetata-tort de zmeura se scoate din forma, se indeparteaza folia si se orneaza cu zmeura si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ciorba de gaina in oala sub presiune
5
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Parteneri
Cozonac cu zahar caramelizat
Bucataras.RO

Cozonac cu zahar caramelizat

Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si...

Cozonac cu zahar caramelizat
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc