Inghetata-tort de zmeura este o reteta de prajitura rapida, foarte aromata si usoara din cauza branzei. Este racoritoare, poate fi preparata intr-o singura forma sau cupe individuale.
Pentru inghetata-tort de zmeura se topeste untul la foc moale, se zdrobesc piscoturile, se pun intr-un castron si se toarna peste ele untul topit, apoi se amesteca; se asterne o folie de plastic intr-o tava de chec, se pune compozitia de piscoturi si se niveleaza. Se da la frigider timp de o ora, sa se intareasca; intre timp, se curata zmeura, se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge.
Se rade coaja si se stoarce sucul, se freaca branza de vaci cu zahar, suc si coaja de lamaie, se bate frisca si se adauga in branza, iar la urma, punem zmeura. Crema se aseaza in forma peste blatul de piscoturi, se niveleaza si se da la congelator timp de sase ore.
Tortul astfel preparat se taie cu un cutit inmuiat in apa calduta, sau se poate pregati in forme individuale, ca un trifle.
Inainte de servire, inghetata-tort de zmeura se scoate din forma, se indeparteaza folia si se orneaza cu zmeura si frunze de menta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii