Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute.
Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma si se leaga ceva mai tare ca pentru serbetul obisnuit, incercand daca sa legat la fel ca la serbetul de capsuni. Cat fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata, muiata in apa rece, ca sa se curete zaharul intarit pe margini, deoarece acesta provoaca zaharisirea serbetului.
Se adauga putina vanilie. Se da jos de pe foc, si cand s-a racorit cat poate suferi degetul, se ia la frecat cu facaletul. Cand incepe sa se albeasca, se toarna cate putin din zeama strecurata de la o lamaie intreaga, adaugand, dupa gust, si putina coaja rasa de lamaie. Se lucreaza la fel ca serbetul de capsuni.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii