Pentru fanii de inghetata, dornici sa si-o faca acasa, dar poate nu dispun de o masina de facut inghetata, sorbetul de lamaie vine la fix. Nu are nevoie de multe ingrediente, e racoritor si nu e pretentios.
Incepe prin a face un sirop simplu din apa si zahar. Pune-le impreuna intr-o oala, la foc mediu. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul adauga frunzele de busuioc, lasa-le 10 minute, dupa care scoate-le cu ajutorul unei linguri. Ca sa se simta mai tare aroma de busuioc poti sa le rupi inainte de a le baga in sirop.
Odata ce siropul s-a racit, adauga sucul de lamaie si concentratul. Toarna compozitia intr-un bol rezistent la temperaturi scazute si baga-l la congelator 1-2 ore pana cand este semi-solid. Amesteca bine cu ajutorul unei furculite si lasa-l in continuare in congelator pana ingheata de tot. Transfera-l intr-un blender, mixeaza-l pana devine cremos si lasa-l la congelator pana cand doresti sa-l servesti.
Serbetul de lamaie cu busuioc poate fi servit cu fructe proaspete sau chiar in coaja de lamaie.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii