Pentru fanii de inghetata, dornici sa si-o faca acasa, dar poate nu dispun de o masina de facut inghetata, sorbetul de lamaie vine la fix. Nu are nevoie de multe ingrediente, e racoritor si nu e pretentios.
Incepe prin a face un sirop simplu din apa si zahar. Pune-le impreuna intr-o oala, la foc mediu. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul adauga frunzele de busuioc, lasa-le 10 minute, dupa care scoate-le cu ajutorul unei linguri. Ca sa se simta mai tare aroma de busuioc poti sa le rupi inainte de a le baga in sirop.
Odata ce siropul s-a racit, adauga sucul de lamaie si concentratul. Toarna compozitia intr-un bol rezistent la temperaturi scazute si baga-l la congelator 1-2 ore pana cand este semi-solid. Amesteca bine cu ajutorul unei furculite si lasa-l in continuare in congelator pana ingheata de tot. Transfera-l intr-un blender, mixeaza-l pana devine cremos si lasa-l la congelator pana cand doresti sa-l servesti.
Serbetul de lamaie cu busuioc poate fi servit cu fructe proaspete sau chiar in coaja de lamaie.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii