Rețeta de înghețată din acest tort conține gelatină și asta face ca felia de pe farfurie să-și păstreze forma mai mult timp, făra să se topească. Cât despre gust, se combină perfect cele doua feluri de înghețată, de zmeură și de ciocolată albă, iar când dați de blatul de bezea, ochii vi se închid și începeti să gemeți ușor, în timp ce cu cealată mână va luptați cu "atacatorii" să vă păstrați cât mai mult din felia proprie și personală.
Albușurile se bat bezea cu sare, zahăr și suc de lămâie. Forma de tort, cu diametru de 26cm se tapetează cu hârtie de copt și se așează bezeaua. Se coace 3-4 ore la 100 grade Celsius.
Zmeura se scurge și jumatate din cantitate se face piure.
Se bat in bain-marie gălbenușurile, laptele și zahărul...
Gelatina înmuiată îin prealabil în apă rece se dizolvă înăuntru și se lasă să se răcească. Apoi totul se amestecă cu frișca bătută.
Jumătate din cremă se amestecă împreună cu ciocolata topită, și cealaltă cu piureul de zmeură.
Se repartizează peste bezea compoziția cu ciocolata albă, apoi cea cu zmeură, se presară restul de fructe și se trece cu o furculiță prin cele două creme pentru a le combina.
Se congelează cca 3 ore, se scoate din formă... ...și se ornează cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă si frunze de izmușoară.
Apoi e vremea sa gustam din el :).
Reteta de tort de inghetata cu blat de bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.
Serviti tortul de inghetata cu blat de bezea cu masura :).
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentatZaharul pudra se freaca cu 4 linguri esenta de cafea tare pina se obtine o masa groasa. Vasul cu aceasta compozitie se pune...
Glazura de cafea (nefiarta)Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptortarte si placinte rumenite si iscusite De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a...
Desert tarta cu lamaie si bezeaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii