Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic
Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic 15 minute pana se leaga siropul.
Se face proba ca la dulceata, daca nu-i gata se mai fierbe putin.
Inainte de a se lua de pe foc se adauga zeama de lamaie si se lasa la racit acoperit. Se freaca apoi cu facaletul (lingura de lemn) pana se albeste ca laptele. In cazul in care se intareste prea tare, se stropeste cu putina apa, fara sa se intrerupa amestecatul.
Apoi se framanta cu mana pana se inmoaie ca un aluat.
Se poate pastra in borcane(ceea ce mai ramane dupa ce modelati floricele,frunze,buburuze,fluturasi.....).
Se poate desparte in cateva bucati in care se adauga colorant alimentar.
Reteta Floricele din fondant a fost propusa de NINA
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii