Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarn
Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarna peste ele apa si se lasa asa 1-2 ore. Se scot, se pun intr-un vas, apoi se storc bine. Se toarna peste ele un sirop din zahar si apa, se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Siropul se scurge si se pune in alt vas, se lasa sa dea in clocot si se adauga 200 gr zahar. Se toarna siropul peste pere si se lasa din nou sa dea in clocot. Se repeta aceasta operatie de 4 ori. A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana se leaga siropul.
Se folosesc la prajituri. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Tort diplomat Gogosi pufoase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii