Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarn

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 1
  • 4 kg zahar

Mod de preparare

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se scurg, dupa care se toarna peste ele apa si se lasa asa 1-2 ore. Se scot, se pun intr-un vas, apoi se storc bine. Se toarna peste ele un sirop din zahar si apa, se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Siropul se scurge si se pune in alt vas, se lasa sa dea in clocot si se adauga 200 gr zahar. Se toarna siropul peste pere si se lasa din nou sa dea in clocot. Se repeta aceasta operatie de 4 ori. A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana se leaga siropul.


Se folosesc la prajituri. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Tort diplomat Gogosi pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori