Åži acum reteta: un albus de ou batut cu furculita dar ATENÅ¢IE nu sa faca spuma numai sa se dezlege. Apoi punem putin
Åži acum reteta: un albus de ou batut cu furculita dar ATENÅ¢IE nu sa faca spuma numai sa se dezlege. Apoi punem putina gelatina cam cat am lua cu trei degete (nu mai multa ca se face albusul gel) se pune la hidratat in 2 sau 3 lingurite de apa si se lasa 30 minute. Punem gelatina la dizolvat la microunde sau pe apa calda, dar sa fie dizolvata complet si se toarna in albus. Pe o bucata de sticla (cum ar fi de geam) se intinde cu un penson in strat nu prea gros, dar nici prea subtire. Am pus colorant rosu pentru a va arata grosimea stratului de albus. Se lasa asa la temperatura camerei sau langa o sursa de caldura cam 12 ore. Sa nu-l puneti la cuptor ca se albeste si isi pierde luciul. Dupa uscare se rade de pe sticla cu un cutitas.
Se pastreaza intr-un recipient bine inchis ferit de umezeala. Sclipiciul rezultat se pudreaza pe tort sau decoruri dupa ce acestea s-au uscat. Reteta propusa de FLOARE DE COLT 5
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii