Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de usor de facut, urmareste reteta.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Pere imbracate in aluat

Ingrediente

  • 2 pere
  • 200 g aluat de foitaj
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 25 g faina
  • 2 linguri zahar
  • pudra
  • dulceata sau alune/nuci

Mod de preparare

1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate-le cu grija samburii. Poti sa le umpli cu gem sau cu nuci caramelizate.

2. Taie aluatul in patrate potrivite.

3. Aseaza deasupra jumatatile de para si taie aluatul de jur imprejur, dar nu foarte aproape de para.

4. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le in cuptor cam 30 minute.

5. Intre timp, amesteca faina cu zaharul. Adauga galbenusurile si laptele.

6. Lasa pe foc, amestecand energic, pana cand compozitia capata consistenta unei creme bine legate.

7. Scoate foietajul de pere pe un platou.

8. Toarna crema de vanilie si pune cate o lingurita de dulceata si putin zahar pudra.


Perele in aluat de foietaj se servesc calde, cu nuci, inghetata sau crema de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide