Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de usor de facut, urmareste reteta.
1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate-le cu grija samburii. Poti sa le umpli cu gem sau cu nuci caramelizate.
2. Taie aluatul in patrate potrivite.
3. Aseaza deasupra jumatatile de para si taie aluatul de jur imprejur, dar nu foarte aproape de para.
4. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le in cuptor cam 30 minute.
5. Intre timp, amesteca faina cu zaharul. Adauga galbenusurile si laptele.
6. Lasa pe foc, amestecand energic, pana cand compozitia capata consistenta unei creme bine legate.
7. Scoate foietajul de pere pe un platou.
8. Toarna crema de vanilie si pune cate o lingurita de dulceata si putin zahar pudra.
Perele in aluat de foietaj se servesc calde, cu nuci, inghetata sau crema de vanilie.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii