Betisoare cu alune

Se amesteca mai intii ouale cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente, se obtine un aluat lipicios si sfarimicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Betisoare cu alune

Ingrediente

  • 300 gr alune macinate
  • 300 gr zahar
  • 110 gr unt
  • 400 gr faina
  • 3 oua

Mod de preparare

Se amesteca mai intii ouale cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente, se obtine un aluat lipicios si sfarimicios, ca sa puteti lucra cu el folositi cu incredere faina si lucrati rapid.

Se fac suluri din aluat si se taie bastonasele.

Se pun la copt, la 180 grade celsius, 15 minute.

Se trec prin abundent zahar pudra si sunt gata.

E un pic greu de lucrat aluatul, dar au fost foarte buni si s-au terminat foooarte repede.

Reteta de la care plecasem eu era cu migdala, probabil s-ar putea folosi si nuci macinate pentru cine le are.


Pofta buna!

Reteta Betisoare cu alune a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu lapte ,

Biscuiti bicolori ,

Salam de biscuiti (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc