Biscuiti Coaja de copac

Biscuiţii coajă de copac erau prefaraţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Biscuiti Coaja de copac

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarină 72% grăsime
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă sare
  • 1 plic praf de copt
  • Coajă de lămâie
  • Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
  • 1 pahar cu borş
  • Făină cât cuprinde
  • Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Mod de preparare

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.

Se dă la rece o jumătate de oră.

Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.

Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.

Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.

Se coc la foc mediu până se fac aurii.

Se prepară la fel şi celălalt aluat.

Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide