Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se a
Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin).
Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se adauga drojdia si mierea. Se amesteca si se lasa 10 minute deoparte.
Intre timp amestecam pe masa, sau intr-un bol, faina, laptele praf, cele 2 oua, cardamonul, untul topit (sa nu fie fierbinte) si sarea. Dupa ce se adauga si celelalte, smantana, drojdia si mierea, ne apucam de framantat.
Se framanta cam 20 minute, pana aluatul devine foarte elastic.
Se lasa la crescut 45 minute.
Dupa ce a crescut aluatul (se dubleaza compozitia) ne apucam de facut biscuitii. Eu am intins o foaie si i-am taiat cu un pahar pe unii, iar pe ceilalti, am rulat o foaie dupa care am taiat bucati de 1 cm. Formele sunt la alegere.
Ii recomand a se consuma la cafea, pentru ca sunt dulci, iar cafeaua cu cardamon este o combinatie excelenta.
Pofta buna!
Reteta Biscuiti cu cardamon a fost propusa de Montignac_rules pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti cu forme,
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,
Biscuiti cu scortisoara
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeSe ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
Comentarii