Biscuiti de cofetarie, biscotti pasticceria

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina. Adaugam oul si aromele si mixam pana la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Biscuiti de cofetarie, biscotti pasticceria

Ingrediente

  • 150 gr unt(temperatura camerei)
  • 75 gr zahar praf
  • 1 ou mare
  • 225 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • putina sare
  • arome(eu am pus vanilie)
  • ciocolata bobite decor(sau alune
  • nuci
  • cirese
  • visine
  • etc)
  • ciocolata pt glazura(100 gr)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.

Adaugam oul si aromele si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia precedenta si amestecam cu o lingura sau chiar cu mixerul pana la omogenizarea completa.

Formam bilute cat o nuca si le asezam intr-o tava tapetata doar cu hartie.

Presam usor fiecare biluta cu furculita si punem ca mot o bobita de ciocolata sau o visina din visinata sau ce doriti voi.

Ii bagam in cuptorul super incins si ii lasam la 250 grade 3 minute dupa care inca 10 minute la 220.

Ii scoatem cu grija pentru ca sunt friabili cat sunt calzi, ii asezam pe un gratar si ii lasam la racit.

Pregatim glazura: topim ciocolata pe baie si luam pe rand cate un biscuit si il inmuiem pe o parte in ciocolata(vasul cu ciocolata sa fie in permananta cu fundul in apa clocotita). Ii reasezam pe gratar.

Dupa ce am inmuiat toti biscuitii in ciocolata incepem si ii trecem prin nuca de cocos.
Pofta buna!

Reteta Biscotti pasticceria a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Ardei iuti copti pusi  in ulei la borcan
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola