Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum v
Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat .
Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum va place).
Se amesteca toate bine, si in final se adauga migdalele macinate.
Aluatul obtinut se lasa la odihna 1h30-2h. apoi se intinde o foaie ( cate o bucata de aluat) si se taie forme cum doriti.
Se aseaza in tava de aragaz, se ung cu ou si se presara un pic de zahar. 15 minute la 200°C in cuptorul preincalzit.
Se scot apoi, se lasa pe o grila sa se raceasca, si se pastreaza in cutii de metal.
Pofta buna!
Reteta Biscuitii bunicii a fost propusa de stella pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti cu forme,
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,
Biscuiti cu scortisoara
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDelicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*
Placinte ardelenestiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii