Biscuitii bunicii

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Biscuitii bunicii

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • ( la temperatura camerei )
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 gr migdale/amande macinate ( pot fi alune sau nuci)
  • scortisoara 1-2 lingurite
  • ou si zahar pentru uns biscuitii

Mod de preparare

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat .

Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum va place).

Se amesteca toate bine, si in final se adauga migdalele macinate.

Aluatul obtinut se lasa la odihna 1h30-2h. apoi se intinde o foaie ( cate o bucata de aluat) si se taie forme cum doriti.

Se aseaza in tava de aragaz, se ung cu ou si se presara un pic de zahar. 15 minute la 200°C in cuptorul preincalzit.

Se scot apoi, se lasa pe o grila sa se raceasca, si se pastreaza in cutii de metal.
Pofta buna!

Reteta Biscuitii bunicii a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori