Biscuitii bunicii

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Biscuitii bunicii

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • ( la temperatura camerei )
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 gr migdale/amande macinate ( pot fi alune sau nuci)
  • scortisoara 1-2 lingurite
  • ou si zahar pentru uns biscuitii

Mod de preparare

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat .

Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum va place).

Se amesteca toate bine, si in final se adauga migdalele macinate.

Aluatul obtinut se lasa la odihna 1h30-2h. apoi se intinde o foaie ( cate o bucata de aluat) si se taie forme cum doriti.

Se aseaza in tava de aragaz, se ung cu ou si se presara un pic de zahar. 15 minute la 200°C in cuptorul preincalzit.

Se scot apoi, se lasa pe o grila sa se raceasca, si se pastreaza in cutii de metal.
Pofta buna!

Reteta Biscuitii bunicii a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci