Cornulete

Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se intinde o foaie groasa de 5

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 3 pahare faina
  • 1 pahar smantana
  • 10 gr drojdie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • nuca

Mod de preparare

Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se intinde o foaie groasa de 5 mm. Se taie bucati in forma de triunghi, iar in mijloc se pune cu o lingurita putina marmelada sau nuca. Se ruleaza in forma de cornulete, se ung deasupra cu ou si se pun la copt in cuptor.


Se servesc cu zahar pudra presarat deasupra.

Alte retete:

Gogosi pufoase

Galuste cu prune

Prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc