Cornulete cu magiun de prune

Faina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la re

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 gr untura
  • 1 cescuta de lapte clocotit
  • sare
  • 300 gr faina
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • magiun de prune
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la rece. Se imparte apoi aluatul in mai multe bucati egale, se intind foi groase de 1 cm, se taie foile in raza si se pune umplutura de magiun cu rom si coaja rasa de lamaie pe partea mai lata. Se ruleaza apoi spre interior, se asaza cornuletele in tava si se lasa la copt.
Se servesc reci, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Ciocolata de casa

Prajitura cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori