Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt s
Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt si se acopera cu marginile foii, in forma de plic. Se lasa asa aproximativ 15 minute, se intinde din nou o foaie, cu sucitorul, apoi se strange si se pune la rece. Aceasta operatie se repeta de 3 ori. Se intinde iar o foaie, se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingurita de marmelada de mere. Se ruleaza ca sa capete forma de cornulete. Se ung cornuletele cu ou si se asaza in tava , la cuptor.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii