Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt s
Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt si se acopera cu marginile foii, in forma de plic. Se lasa asa aproximativ 15 minute, se intinde din nou o foaie, cu sucitorul, apoi se strange si se pune la rece. Aceasta operatie se repeta de 3 ori. Se intinde iar o foaie, se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingurita de marmelada de mere. Se ruleaza ca sa capete forma de cornulete. Se ung cornuletele cu ou si se asaza in tava , la cuptor.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Tiramisu

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii