Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt s
Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In mijlocul ei se pun 100 gr unt si se acopera cu marginile foii, in forma de plic. Se lasa asa aproximativ 15 minute, se intinde din nou o foaie, cu sucitorul, apoi se strange si se pune la rece. Aceasta operatie se repeta de 3 ori. Se intinde iar o foaie, se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingurita de marmelada de mere. Se ruleaza ca sa capete forma de cornulete. Se ung cornuletele cu ou si se asaza in tava , la cuptor.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Tiramisu
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAncuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :))) Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem...
Gomboti XL cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii