Dulciuri pentru Mosul
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul, 100 g untura si incepem sa framantam, adunand faina de pe margine, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie, adaugam apa rece). Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30 min. Scoatem aluatul de la rece, il ungem cu untura ramasa si impachetam aluatul, invelim in folie si dam din nou la rece 1 ora. Intre timp, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare, adaugam nuca, cacao, esenta si amestecam bine. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem patratele/triunghiuri si punem cate o lingurita de umplutura. Rulam dandu-i forma de cornulet. Le asezam in tava tapetata si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos. Cand sunt fierbinti le trecem prin zahar pudra.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii